Stichting I-CU

Stichting I-CU  ondersteunt kinderen en jongeren in het groeien tot zelfredzame, gezonde, sociale en evenwichtige jongvolwassenen, die hun kwaliteiten en talenten leren kennen, ontwikkelen en deze weten in te zetten in de maatschappij.

De naam van de stichting is afgeleid van I SEE YOU. Hiermee willen we uitdrukken dat we iedere jongere zien staan. Iedere jongere is uniek en belangrijk en heeft unieke talenten.

Activiteiten

Huiswerkbegeleiding

Kinderen – van groep 4 t/m 8 van de basisschool – die extra hulp nodig hebben bij hun huiswerk zijn van harte welkom. Samen met een groep vrijwilligers helpen we de kinderen. individueel of in een groep. We doen dit in samenwerking met de meester of juf. Het is belangrijk dat ze zelf huiswerk meenemen. Zodat we precies aansluiten op het niveau waar het kind is.

 

Waar?

Huis van de Wijk 't Steiger, Fruitlaan 8, Rotterdam

Wanneer?

dinsdag 14.30-15.30

Meidenclub Girls Only

Tijdens de meidenclub werken we met de meiden aan de 4 basisthema’s: Zelfbeeld, sociale omgeving, talent en maatschappij en lichaam en seksualiteit. Dit doen we door middel van workshops en verschillende activiteiten die aansluiten bij de thema’s.

 

3x per jaar organiseren we een thema avond. De thema’s worden bepaald  door de jongeren en ouders.  Bijvoorbeeld thema’s als pesten, loverboys, sexting komen aan de orde.

 

De oneven weken is het voor meiden van 8-12 jaar (basisonderwijs). De even weken voor meiden van 12-17 jaar (middelbaar onderwijs).

Wanneer?

dinsdag 18.30-20.00

De Kaapse boekenhoek

De Kaapse boekenhoek is een kleine bibliotheek die ingericht is voor kinderen. De kinderen zijn op dinsdag en woensdagmiddag welkom om een boek te lenen.

 

We organiseren verschillende activiteiten om het lezen bij kinderen te bevorderen. We helpen kinderen met een leesachterstand en organiseren verschillende activiteiten die met lezen te maken hebben.

 

Eens in de 3 weken gaan we met de kinderen met de veerpont naar bibliotheek Charlois. Hier kunnen de kinderen ook boeken lenen met een bibliotheekpas. Kinderen worden gestimuleerd om zelf een pas aan te schaffen. Er wordt voorgelezen en een kleine verwerking gedaan.

Waar?

Fruitlaan 8, Rotterdam

Wanneer?

woensdag 14.30-16.00

Contact gegevens

Jeannet van Saane

Jongerenwerker

Adres
Stichting I-CU
Wolphaertsbocht 100C
3082 AT Rotterdam
Telefoon
06-13924342